CWH.. Commissie Werkhonden

De Commissie Werkhonden regelt alles rondom dit werken met honden.

Bij de Werkhonden zijn er 5 disciplines, namelijk uithoudingsvermogen (UV), verkeerszekere hond (VZH), Internationale Prüfungs Ordnung (IPO), speurhond (SpH) en reddingshondenwerk. Dit kan uiteraard niet zonder instructeurs voor de training en keurmeesters voor de wedstrijden. Het opleiden en examineren van instructeurs en keurmeesters is een taak van de commissie. De Raad van Beheer benoemt de keurmeesters.

Honden die getraind zijn in een discipline kunnen examen doen. De verenigingen vragen de examens aan; de commissie coördineert dit en houdt het overzicht over de inzet van de keurmeesters. De verenigingen organiseren vaak ook wedstrijden. Er is regelmatig overleg tussen de verenigingen die wedstrijden organiseren en de commissie; dit heet de Werkhondenraad.

De Commissie Werkhonden organiseert ieder jaar de Nederlandse Kampioenschappen voor Speurhonden en voor Werkhonden. Ook bepaalt hij wie Nederland vertegenwoordigt op het Wereldkampioenschap.

Ook het kuddehondenwerk valt onder de Commissie Werkhonden.

Voor het aanvragen van africhtingsevenementen dient een vereniging zich aan te melden bij houden van honden.nl en gebruik kunnen maken van de website van de Werkhonden commissie. Hier kunt u alle reglmenten en formulieren vinden die u nodig heeft voor het aanvragen van de examen c.q. wedstrijd binnen uw vereniging.

U moet dan inloggen via it4dogs naar extranet en indien de werkhonden commissie daar niet tussen staat even contact opnemen met de Raad van Beheer 020-6644471 om deze site van de Commissie werkhonden toe te voegen aan uw netwerk binnen de site.

Dit kost even tijd maar dan heeft u ook wat.